עגלת הקניות

0
סה"כ עלות המוצרים

השלמות של האיזון הנפשי: הנחיות להרהור ותרגול (אופקהא פארמי)

גיל פרונסדל
06/19/2022
https://www.insightmeditationcenter.org/wp-content/uploads/2011/06/equanimity-reflections.pd
תרגום: אורנה ברקאי

גיל פרונסדל הוא המורה הראשי ב-Insight Meditation Center ברדווד סיטי, קליפורניה. הוא מתרגל ויפסנא וזן, באסיה ובארה”ב, מאז 1975. הוא היה נזיר במסורת התהרוואדה בבורמה, ומאוחר יותר הוסמך ככומר זן. הוא בעל תואר דוקטור בלימודי דת מאוניברסיטת סטנפורד, ומחברם של ספרים ומאמרים רבים. 

***

הרהורים

  1. האם זכור לכם זמן כלשהו בחייכם שבו חשתם נוכחים, יציבים ומאוזנים בעיצומה של פעילות מרגשת או קשה? או, האם אתם יכולים לזכור איזשהו זמן בחייכם שבו חשתם נוכחים במה שקורה ובה בעת יכולתם לראות גם את התמונה הרחבה יותר של מה שמתרחש? איזו הרגשה זו להיות לא-לכודים או אבודים בתוך ההתרחשות ועדיין לחוות אותה? איזו הרגשה זו הייתה בגוף?

 

  1. יש מתרגלים שהמושגים שלהם על איזון נפשי אולי ירתיעו אותם כי יניחו שהוא דורש מהם להתייחס לחוויות שלנו ולעולם סביבנו בריחוק קר ובאדישות. מה אתם חושבים על איזון נפשי? איך אתם מבחינים בינו לבין אדישות או ניטרליות יבשה?

 

  1. מהם כמה מהגורמים היכולים לעזור לכם להיות באיזון נפשי? באיזה אופן המדיטציה עוזרת? אילו הבנות יכולות לסייע? איך הגורמים התומכים האלה יכולים להיעשות לחלק קבוע יותר בחייכם?

 

תרגולים

  1. במהלך תרגול המדיטציה היומי שלכם, שימו לב אם אתם יכולים להבחין בתחושות כלשהן של יציבות, איזון ושלווה. כשעולה איזה דבר בתודעתכם ואינכם חווים תחושה של איזון, בדקו מה מונע מִכּם להיות נוכחים ולהרגיש מאוזנים.

 

  1. בסוף היום ראו אם היו פעמים במהלכו שבהם הרגשתם אדישים או מנותקים מהחוויה. מהי ההרגשה הזאת לעומת ההרגשה של איזון פנימי שחקרתם מוקדם יותר במהלך השבוע? מה מונע מכם להרגיש מחוברים לחוויה ועדיין להישאר באיזון נפשי?

 

  1. במהלך תרגול המדיטציה שימו לב מתי אתם מרגישים רגועים ונינוחים, ואז שימו לב עד כמה אתם מרגישים מאוזנים ויציבים בעת שאתם רגועים. שימו לב גם ליחסים שבין ההרגשה שלכם כשאתם נסערים לבין היכולת לחוות את החוויה בלי לאבד את האיזון הנפשי שלכם.

פריטים נוספים

על טיבה של התמרת התודעה בבודהיזם

מאמר זה נכתב כהקדמה לקובץ המאמרים “רגשות, מחשבות ותודעה בעיניים בודהיסטיות” שתורגם על ידי צוות “בודהיזם בישראל”. “בהיקוס, אינני מכיר בעולם כולו ולו דבר אחד מגושם יותר מתודעה שאינה מאומנת […]

אסף סטי אל-בר וקרן ארבל
default image

להיתמך על-ידי השלמות של המוסר (שִׁילַה פראמיטה)

קתרין ראטליף (Kathy Ratliffe) היא מנחת דהרמה בסנגהת היהלום, במרכז הזן בפאלולו, הונולולו.   ***   ישראלים רבים חווים מערבולת רגשות לנוכח מדיניות הממשלה. רבים יוצאים לרחובות כדי למחות. המחאה […]

קתרין ראטליף
library image

קריאה למצפון

בהיקהו בודהי הוא נזיר ומלומד בודהיסטי יליד ניו יורק, ארה״ב. בהכשרתו האקדמית הוא בעל תואר ד״ר לפילוסופיה. הוא הוסמך לנזירות מלאה בשנת 1973 בסרי לנקה, שם שהה 24 שנים, וכעת […]

בהיקהו בודהי
library image
Skip to content